Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У закладах освіти Київщини облаштовано понад 1280 укриттів

Підготовка до нового навчального року: на Київщині облаштовують укриття, набирають учнів до перших класів і впроваджують реформу шкільного харчування.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Як повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко під час брифінгу, днями Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду щодо підготовки до нового навчального року.

Втім, на Київщині ця підготовка вже розпочалася.

Зокрема, велику увагу приділяють безпеці дітей у реаліях нинішнього часу, а саме – облаштуванню укриттів. Так, їх у закладах освіти Київщини облаштовано вже понад 1280. З них майже 900 –  упродовж 2022-2024 років.

«Триває будівництво укриттів у 18 школах та дитячих садках, ремонти – у 12 закладах освіти. Ще в 4 школах та садках будуть встановлені модульні укриття», – розповів Руслан Кравченко.

Також він розповів, що у новому навчальному році на Київщині буде 990 перших класів для майже 21 тисячі учнів. Нині триває набір першокласників.

“Київщина впроваджує реформу шкільного харчування і залучає для цього кошти міжнародних донорів, державного, обласного бюджетів та громад. Гарячими обідами забезпечено понад 122 тис. учнів. Цьогоріч в планах ще на 20% збільшити кількість тих, хто отримує гаряче харчування”, – йдеться у повідомленні КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у ліцеї №1 Гостомельської громади встановлюють гібридну сонячну електростанцію.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору