Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині стартує проєкт з вивчення української мови “Теревені”

У всіх громадах Київщини будуть створені хаби з вивчення української мови для ВПО. До того ж клуби відкриті для школярів, студентів і пенсіонерів.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на «Моя Київщина».

Ініціатором проєкту є депутат Київської обласної ради Георгій Цагареішвілі.

У день народження Олени Пчілки – матері Лесі Українки, маю чудову новину – ми продовжуємо нашу роботу з популяризації української мови. Пілотний проєкт клубу рідної мови “Теревені” розпочнемо з Ірпінської громади перш за все для внутрішньо переміщених осіб, але надалі плануємо розширити мережу таких хабів на всі громади Київщини. У мовних хабах проходитимуть активні дискусії, кіноперегляди, літературні вечори та майстер-класи з народних ремесел», – сказав ініціатор проєкту “Теревені”.

Він додав, що це допоможе сформувати групи відповідно до потреб та вподобань, а також скласти зручний розклад занять саме у потрібній громаді. Навчання безкоштовне для всіх зареєстрованих учасників.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що шестеро представників Бучанської асоціації лідерів учнівського самоврядування спробували себе у ролі депутатів в Освітньому центрі Верховної Ради України.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору