Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Бучу та Бородянку відвідав Голова Генасамблеї ООН

Сьогодні, 2 липня, на Київщині побував Голова Генеральної Асамблеї ООН Денніс Френсіс.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що візит став важливим символом міжнародної солідарності у боротьбі з російським агресором.

Денніс Френсіс побував у Бучі та Бородянці.

“Разом із заступницею голови Київської ОДА Лесею Карнаух у храмі Святого Апостола Андрія Первозваного”, – йдеться у повідомленні.

Зарубіжні гості під час візиту вшанували пам’ять загиблих бучанців. Також вони ознайомилися з фото експозицією, яка ілюструє часи окупації.

Також гості оглянули наслідки бойових дій у Бородянці та побачили графіті  Бенксі. Цей візит став важливим символом міжнародної солідарності у боротьбі з російським агресором.

«Звірства, вчинені росіянами під час окупації Бучі, досі шокують весь цивілізований світ. Вдячні всім міжнародним партнерам, які підтримують Україну в боротьбі за незалежність. Структури ООН активно підтримують Київщину у відбудові пошкодженого, надають цільову гуманітарну допомогу постраждалому населенню та закладам соціальної інфраструктури», – зазначила заступниця голови КОДА Леся Карнаух.

Учасники делегації також оглянули наслідки бойових дій у Бородянці та графіті відомого художника Бенксі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що жителів БІГ-регіону запрошують відвідати виставку “Міста-фенікси. Відбудова післявоєнних руйнувань”, де досвід європейських країн після Другої світової переплітається з українським сьогоденням.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору