Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Спека: у Києві сьогодні повітря забруднене діоксидом азоту

Сьогодні, 2 липня, упродовж доби  у столиці концентрація діоксиду азоту сягне гранично допустимих показників.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Український гідрометцентр.

Зазначається, що така ж ситуація була і вчора, і наявність цієї хімічної сполуки у повітрі може негативно впливати на самопочуття людей.

Спричинила таку ситуацію неймовірна спека, яка й сама по собі є важкою для багатьох.

“Спекотна, суха та маловітряна погода сприяє накопиченню й інших забруднюючих речовин в приземному шарі повітря. Рекомендовано часте вживання води, вологе прибирання та вентилювання приміщень, перебування в паркових зонах, подалі від автомобільних доріг та залізниць”, – йдеться у повідомленні.

Також метеорологи попереджають, що сьогодні спека ще докучатиме жителям столиці та Київщини. Денні температурні максимуми сягатимуть +30..32°C.

Втім, це ненадовго.

“У другій половині дня будуть надходити атмосферні фронти, які спричинять протягом тижня  короткочасні дощі, подекуди грози.  Температура повітря знизиться до +27..28°C. З початку вихідних опади поступово припинятимуться”, – зауважують синоптики.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що другого липня у Київській області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Фото з відкритих джерел

Нагору