Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені подвоять кількість контейнерів для роздільного збирання відходів

В Ірпені відбувся воркшоп щодо сортування та переробки побутових відходів.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на повідомлення міського голови Ірпеня Олександра Маркушина.

Зазначається, що в Ірпені встановлено різнокольорові контейнери для роздільного збирання відходів. Зелені – для скла, жовті – для іншої упаковки: пластикових пляшок, паперу, картону, бляшанок, плівки, пакетів з-під соку, тощо.

Тепер на часі – розширення проекту із сортування сміття.

“Наша країна вже офіційно веде перемовини на шляху до вступу у ЄС. Роздільне збирання побутових відходів – одна з необхідних євроінтеграційних вимог. Ірпінська громада впроваджує дієву систему роздільного збирання твердих побутових відходів — на засадах розширеної відповідальності виробників”, – йдеться у повідомленні.

У воркшопі взяли участь  представники об’єднання УКРПЕК, екологічним підприємством “Рада”, головами ОСББ та керівництвом УЖКГ “Ірпінь”.

Встановлення та обслуговування  контейнерів для сортування відходів упаковки в Ірпені профінансувала УКРПЕК. А  зібрані відходи надходять на сортувальну лінію екологічного підприємства “Рада”, де їх досортовують за видом матеріалів та відправляють далі на рециклінг, тобто переробку.

Компанія “Рада”, яка також обслуговує контейнери в Ірпені, планує до кінця року подвоїти кількість кольорових смітників-“дзвіночків”.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що рекордну кількість базових станцій  для мобільного зв’язку за останні пів року встановили в Україні, в тому числі – на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору