Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Як забезпечити мобільний зв’язок за відсутності світла

На засіданні штабу Ради оборони Київської області за участі представників мобільних операторів говорили про забезпечення мобільним зв’язком під час відключення електрики.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що у засіданні взяли участь представники Vodafone, Київстар та Lifecell.

Начальник КОВА Руслан Кравченко звернувся до мобільних операторів із закликом вжити всіх заходів і забезпечити безперебійний звʼязок навіть за відсутності електроенергії.

“Зокрема, є необхідність збільшення кількості генераторів на станціях, які надають зв’язок. Всі базові станції оснащені акумуляторними батареями нового типу, які мають забезпечувати безперебійну роботу мережі протягом декількох годин. Однак в деяких місцях зв’язок після відключення світла зникає або одразу, або вже за годину”, – йдеться у повідомленні.

Начальник Київської ОВА зауважив, що причиною є те, що досить часто ці батареї не встигають перезаряджатися через тривалу відсутність електрики.

“Ще одна проблема – вичерпання ресурсу дії цих батарей. Деякі не витримують навіть 4 годин роботи. Тому мобільні оператори мають надати об’єктивну інформацію щодо термінів роботи акумуляторів, а в разі потреби їх замінити”, – додав Руслан Кравченко.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що рекордну кількість базових станцій  для мобільного зв’язку за останні пів року встановили в Україні, в тому числі – на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору