Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині виявили вогнища двох карантинних організмів

У період з 28 червня по 4 липня в Київській області виявили вогнища двох карантинних організмів – амброзії полинолистої та американського білого метелика.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на “AgroTimes”.

Амброзія полинолиста (Ambrosia artemisiifolia L.) виявлена у Київській області в 4-х районах, 2-х містах на площі 25,641 га.

Американський білий метелик (Hyphantria cunea Drury) – у Київській області, в 2-х районах на площі 7,244 га.

Актами обстеження на встановлення фітосанітарного стану та висновками фітосанітарної експертизи засвідчено факти виявлення даних карантинних організмів, видані розпорядження на застосування фітосанітарних заходів для їхнього знищення, а також визначено порядок переміщення об’єктів регулювання в карантинних зонах та за їх межі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Держаудитслужба України виявила серйозне порушення у процесі відновлення житла, пошкодженого російськими обстрілами в Бородянці на Київщині, за  даними аудиторів, приватна компанія-підрядник незаконно привласнила майже 8,5 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору