Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Дитину переслідує незнайомець: що робити

Патрульні Київщини звернули увагу дітей на правила безпечної поведінки під час зустрічі з незнайомцем.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на патрульну поліцію Київської області.

Зазначається, що під час візиту патрульних до дитячого літнього табору діти цікавились, як варто діяти, коли до них звертається незнайома людина.

Поліцейські нагадують правила поведінки з незнайомцем.

  • З незнайомцями не треба говорити. Якщо незнайома людина заговорила з дитиною, ій не  треба ні на що погоджуватися, не потрібно нічого брати і  нікуди не йти під жодним приводом. “Запам‘ятай: хороший дорослий не проситиме допомоги дитини. Якщо тебе намагаються силою відвести, то кричи про допомогу”, – йдеться у повідомленні
  • Якщо дитину переслідує незнайомий дорослий або підліток – в жодному разі не треба тікати у безлюдні місця. Варто  йти на зупинку, до магазину, на пошту. “Проси допомоги у поліцейського, охоронця, продавця або просто перехожих на вулиці”, – пояснюють дітям правоохоронці.
  • Не варто ходити гуляти без  дозволу. “Якщо кудись ідеш, завжди говори батькам точне місце і адресу”, – закликають поліцейські.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Київщина отримала понад 91 млн грн гривень субвенції на закупівлю шкільних автобусів, за які у співфінансуванні з громадами планують закупити 40 автобусів для школярів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору