Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Бучанщині підприємець засмічував землю будівельними та небезпечними відходами

Повідомлено про підозру директору приватного підприємства, який забруднив будівельним сміттям землі у Бучанському районі.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із  посиланням на прокуратуру Київської області.

Зазначається, що підприємець, який понад два роки ігнорував свій обов’язок з вивезення відходів, завдав шкоди довкіллю на 4 млн грн.

“За даними слідства, підприємець виготовляв будівельні матеріали в орендованих приміщеннях державного підприємства одного з інститутів НААН України в Бучанському районі. За понад два роки господарської діяльності він не утилізовував відходи від господарської діяльності, а відвантажував їх у несанкціонованих місцях на землях поблизу виробництва”, – йдеться у повідомленні.

Як з’ясували експерти,  засмічення земель будівельними та небезпечними відходами спричинило їхнє псування та зниження родючості грунтів.

“За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури директору приватного підприємства повідомлено про підозру. Йому інкриміновано забруднення земель (ч. 1 ст. 239 КК України)”, – зауважують у прокуратурі Київщини.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у період з 28 червня по 4 липня в Київській області виявили вогнища двох карантинних організмів – амброзії полинолистої та американського білого метелика.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору