Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Введено в дію ще один відновлений будинок в Ірпені

Введено  в експлуатацію будинок  по вулиці Давидчука в Ірпені, відновлений завдяки платформі UNITED24.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Мешканці будинку розповіли, що він був зруйнований настільки, що навіть не залишилось жодної вцілілої речі у квартирах.

Зазначається, що нині у багатоповерхівці відновлено дах, перекриття, стіни, фасад, замінено усі пошкоджені вікна, двері, балкони. Також відремонтували під’їзди у будинку, у  пошкоджених квартирах зробили ремонти таким чином, що помешкання повністю готові до вселення людей, діє водо- та газопостачання. А біля  будинку облаштували дитячі майданчики та зони відпочинку.

«Повернутися до своєї оселі. Це найбільша мрія кожного, хто через російських терористів втратив своє житло. Для мешканців 120 квартир однієї із знищених росіянами п’ятиповерхівки ця мрія стала реальністю. На початку повномасштабного вторгнення росіяни «визволили» від осель його мешканців. Деякі квартири були зруйновані вщент. Сьогодні будинок як новий», – зазначив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко

Цей будинок відновлений завдяки платформі UNITED24, створеній за ініціативи Президента Володимира Зеленського. Загалом за кошти платформи на Київщині планують відновити 18 будинків, у яких до російського вторгнення проживало понад 4 тисяч осіб. Технічний нагляд за відбудовою здійснює ПРООН. Незабаром введуть у дію ще низку будинків.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині ввели в експлуатацію ще 8 відбудованих об’єктів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору