Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Спільну з ЄС роумінгову зону продовжено на рік

Доступними тарифами домашніх операторів ще рік можуть користуватися українці, які перебувають у країнах Євросоюзу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Урядовий портал.

Зазначається, що українські та європейські оператори у квітні 2022 року підписали спільну заяву про доступний роумінг.

“Спільну заяву операторів ЄС та України продовжено ще на рік. До неї долучилися 22 європейські та 7 українських операторів (3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega, Vodafone Ukraine). Паралельно Україна працює над інтеграцією в зону роумінгу ЄС на постійній основі”, – йдеться у повідомленні.

За положеннями підписаного Президентом України у червні цього року Президент закону, українці зможуть не сплачувати додаткові збори за мобільний зв’язок та інтернет на території 27 країн Євросоюзу. Такі ж умови діятимуть для користувачів європейських операторів, котрі в’їжджають Україну.

“Для того щоб єдина роумінгова зона запрацювала на постійні основі, українське законодавство має оцінити ЄС. Після чого Україна зможе приєднатися до політики ЄС Роумінг як вдома (Roam like at home), яка поширюватиметься на всіх операторів Європейського Союзу”, – зауважується на Урядовому порталі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що рекордну кількість базових станцій  для мобільного зв’язку за останні пів року встановили в Україні, в тому числі – на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору