Коломия До сайту

Тепловий удар та зневоднення організму: що варто знати

В Україні триває аномальна спека, яка, якщо не бути обачними, може призвести до теплового удару або зневоднення організму.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що тепловий удар є небезпечним станом для людини.

Він може розвинутися, якщо людина довго перебуває під впливом прямих сонячних променів або ж у теплому приміщенні. тепловий удар виникає внаслідок перегрівання тіла та порушення теплового балансу, вимагає невідкладної допомоги медиків.

Що робити, аби уникнути теплового удару:

Якщо ви помітили ознаки теплового удару чи підозрюєте його у себе чи близьких:

Що варто зробити насамперед:

Ще одна загроза, яку несе висока температура повітря – ризик зневоднення організму.

“Влітку підвищується ризик зараження кишковими інфекціями. Вони можуть викликати блювання і діарею. Через це захворіла людина втрачає багато рідини, це називається зневодненням (дегідратація). Внаслідок зневоднення організму серце змушене працювати інтенсивніше, а судини мозку звужуються. Це впливає на пам’ять та координацію рухів, самопочуття. Можуть початися судоми та перебої у роботі серця. Сильна дегідратація може призвести до розвитку ниркової недостатності та необхідності лікування у медзакладі, зокрема й у відділеннях інтенсивної терапії”, – йдеться у повідомленні.

Як уникнути зневоднення організму:

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 9-11 липня на Київщині оголошений надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець