Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Отримання статусу учасника бойових дій цифровізують

Кабінет міністрів ухвалив постанову про оформлення статусу учасника бойових дій у Дії.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Урядовий портал.

Зазначається, що скоро у  захисників та захисниць з’явиться можливість оформити відповідний статус на порталі Дія. Цифровізація має зменшити  бюрократію в армії та зробити зручнішою взаємодію військових і держави.

“На сьогодні, щоб подати документи на статус УБД, треба звертатися до спеціальної комісії або до військової частини. В обох випадках треба збирати паперові документи та довго чекати розгляду. Цифровізація процесу через портал Дія не лише спросить життя захисникам та захисницям, а й зменшить навантаження на військові частини” – йдеться у повідомленні.

А особисто можна буде подати заяву в будь-якому ЦНАПі, притому  незалежно від  зареєстрованого місця проживання ветерана.

Нині ж у застосунку Дія доступні посвідчення ветерана для військових та їхніх родин. Цей сервіс працює уже понад місяць.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Кабінет міністрів схвалив зміни до законодавства, які дають змогу ветеранам мати тільки цифрове посвідчення ветерана в Дії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору