Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині зросла захворюваність на кашлюк

З початку 2024 року на Київщині зареєстровано 231 випадок кашлюку.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

Кількість захворілих за 5 місяців поточного року в 6,6 рази перевищила кількість захворілих за весь 2023 рік. 

Вакцини працюють шляхом стимулювання імунної системи до вироблення антитіл, які згодом допомагають боротися з реальними інфекціями. Вони не тільки захищають тих, хто вакцинований, але й сприяють формуванню колективного імунітету. Це особливо важливо для тих, хто не може бути вакцинований через медичні протипоказання, такі як алергії або ослаблений імунітет.

Незважаючи на численні наукові докази ефективності та безпеки вакцин, існує багато міфів та хибних уявлень про них. Один з найпоширеніших міфів – це те, що вакцини викликають аутизм. Ця теорія була багаторазово спростована науковими дослідженнями. Інший міф стосується того, що вакцини містять шкідливі речовини.

Насправді, всі вакцини проходять суворий контроль якості та безпеки перед тим, як їх починають використовувати.

«Не забувайте, що ваші сімейні лікарі завжди готові допомогти вам з питаннями вакцинації. Вони можуть надати вам всю необхідну інформацію, роз’яснення та підтримку, щоб ви могли прийняти обґрунтоване рішення. Пам’ятайте, що вакцинація не тільки захищає вас, але й допомагає захистити вашу родину, друзів і суспільство в цілому. Бережіть себе та будьте здорові», – наголосила завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ “Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Наталія Головінська.

Також Інформатор БІГ повідомляв, що 16 липня у Гостомелі на вулиці Ярова водій автомобіля “Mitsubishi Lancer” не впорався з керуванням та зіткнувся з парканом.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору