Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Оборонець з Макарівщини Валерій Кукса повернувся з російського полону в результаті чергового обміну

Під час 54-го обміну полоненими Україні вдалося повернути додому  ще 95 захисників України.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зазначається, що це – 88 рядових та сержантів, 7 офіцерів. Серед звільнених з російського полону –  49 воїнів ЗСУ.

Зокрема,  серед них – доброволець-учасник «повітряного мосту», який на гелікоптері полетів на «Азовсталь» для  допомоги заблокованим там підрозділам. Також  двоє військовослужбовців з Повітряних сил, 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, 7 учасників Сил територіальної оборони, 5 прикордонників, 2 – з Державної спеціальної служби транспорту і 1 оборонець із добровольчого формування тергромади.

“Серед наших хлопців, які отримали нарешті свободу, 23 людини боронили Маріуполь (з них тринадцятеро – оборонці «Азовсталі»), 41 воював на донецькому напрямку, по дев’ятеро – на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському. Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів”, – йдеться у повідомленні.

Макарівський селищний голова Вадим Токар деталізує, що  звільнений земляк-захисник –  Валерій Кукса. Він потрапив у російський  полон у березні 2022 року.

Звільнені з полону

У Координаційному штабі зауважують, що у багатьох з тих, хто  повертається з російського полону, наявні наслідки поранень та хронічні хвороби.

“Більшість з них знаходилася в полоні країни-агресорки з 2022 року. Також серед звільнених є оборонець, який вважався зниклим безвісти”, – розповідають у Координаційному штабі.

ДОВІДКА. У результаті  54-х обмінів полоненими від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну додому вдалося повернути 3405 осіб.

Зустріч на рідній землі

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Кабінет міністрів ухвалив постанову про оформлення статусу учасника бойових дій у Дії.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору