Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Макарівщина готується до холодів

Обіцяють важку зиму, і Макарівська громада вже розпочала підготовку  до опалювального сезону.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на повідомлення Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

Він звернув увагу на те, що через надскладну  ситуацію в енергетичному секторі до холодів важливо підготуватися максимально якісно.

Тож  під час засідання оперативного штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду на 2024/2025 роки обговорили низку важливих питань.

Зокрема,  прозвучало повідомлення, що провели аудит генераторів для критичної та соціальної інфраструктури. Це потрібно для того, аби чітко знати, скільки їх є, у якому вони стані, і яка можливість у разі потреби забезпечити роботу ними важливих об’єктів.

Окрім того, для часткового  забезпечення автономним безперебійним живленням

Також, щоб частково забезпечити  автономним безперебійним живленням свердловини та каналізаційно-насосні станції (КНС), у громаді шукають можливості встановлення на них сонячних панелей. Розробили й графіки включення електропостачання для забезпечення роботи КНС.

Триває й  очищення свердловин для покращення якості води та збільшення їх дебету.

У громаді  перевіряють котельні,які взимку забезпечують теплом дитячі садочки та школи.

Також триває повірка лічильників та навчання операторів газових котелень та  закупівля дров для комунальних закладів та малозабезпечених верств населення.

Вадим Токар закликав жителів громади долучитися до підготовки до зими. І звернув увагу, що у багатоповерхівках Макарова відсутня система централізованого опалення, тож  кожна квартира є окремим об’єктом.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Макарівська громада отримала 110 нових вуличних сміттєвих контейнерів та подрібнювач гілля від ООН.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору