Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Ексзаступник голови КОДА причетний до спроби рейдерського захоплення Федерації хокею

Федерація хокею України заявила про спробу захоплення організації, де фігурує прізвище ексзаступника голови Київської ОДА Михайла Царенка.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на сайт ФХУ. 

«Засідання Ради федерації хокею України, яке було заплановане на 19 липня 14.00, не було відкрите та не відбулось у звʼязку з відсутністю кворуму. Інформуємо правоохоронні органи та громадськість, що в цю хвилину відбувається спроба захоплення та вчинення дій на перешкоджання законній діяльності та інтересам Федерації хокею України. Федерація керується статутом й законом України та буде реагувати на протиправні дії у визначений спосіб. Закликаємо хокейну спільноту не піддаватись на провокації, а засобам масової інформації довіряти лише офіційним джерелам. Федерація хокею України продовжує працювати в інтересах розвитку хокею в Україні», – заявили на офіційному сайті Федерації хокею. 

У п’ятницю, 19 липня, Президент ФХУ Георгій Зубко звернувся до Дисциплінарного комітету федерації з листом, в якому просив розглянути можливу антиукраїнську діяльність кількох членів організації. 

Дисциплінарний комітет вирішив тимчасово відсторонити зі збереженням місця в раді до завершення перевірки та винесення остаточного рішення сім членів: Андрія Срюбка, Михайла Царенка, Андрія Бущана, Вадима Сисюка, Костянтина Таратуту, Євгена Грищенка, Олега Юдіна, почесного президента Федерації Брезвіна А.І., члена Федерації Шахрайчука В.В.

«Враховуючи триваючу повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України та абсолютну повагу до позиції військовослужбовців, наявність в керівних органах Федерації осіб, які можуть потенційними зрадниками країни, є недопустимим. Це може нанести непоправну шкоду репутації та авторитету Федерації. З перших днів війни Федерація зайняла чітку проукраїнську позицію, засуджує дії агресора, системно домагається відсторонення країн-терористів від будь-якої діяльності в хокеї, члени організації захищають країну на фронті, а будь-які прояви антиукраїнської позиції піддаються осудженню та щодо них вживаються заходи», – пояснили в ФХУ.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що турецький виробник енергетичного обладнання Dalgakiran інвестував майже 400 млн грн у нові потужності на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору