Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Що відомо про новітній російський дрон, який збили вніс проти 20 липня над Києвом

Окупанти в ніч проти 20 липня для атаки столиці використали новий дрон невідомого зразка, який був успішно збитий українською ППО.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Defense Express”.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ зазначили, що завдяки діям мобільних вогневих груп, зенітних ракетних військ та РЕБ з 16 “шахедів” вдалось збити 13 та один невстановлений тип дрона. Пізніше у соцмережах з’явилося перше зображення уламків цього безпілотника, який дійсно значно відрізняється від Shahed-136. Ба більше, було уточнення щодо того, що він рухався на дуже малій висоті – 20-30 метрів. Швидше за все, йдеться про дрон-камікадзе. 

«Також з власних джерел Defense Express отримав додаткові фото цього збитого дрона. З огляду на них мова йде про БпЛА з можливим розмахом крила у понад 4 метри, оперенням на балках, штовхаючим гвинтом та фюзеляжем квадратного профілю. Можливо зазначити, що він може нагадувати російський ZALA 421-20, який має певні схожі риси. Але цей БпЛА належить до розвідувальних, а тому навряд би летів на такій малій висоті. Більше того, дрони цього типу малорозповсюджені та навряд ще виробляються, бо просувати цей дрон ZALA почала ще на початку 2010-х років, а зараз він не фігурує навіть у каталозі продукції компанії», – зауважили аналітики.

Рештки цього дрона досі досліджують, тому його можливості, особливості, виробник та компоненти з яких він складається буде встановлено найближчим часом.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що вночі Україна відбила масштабну нічну атаку. Зокрема, знищено 35 ворожих дронів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору