Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

В Ірпінській громаді відбувся тренінг з поводження з вибухонебезпечними предметами

Сертифікати про завершення курсів з поводження з вибухонебезпечними предметами отримали 62 співробітники установ Ірпінської громади, та представники низки організацій.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Як захистити себе, знайшовши вибухонебезпечний предмет, у якій послідовності потрібно діяти, що робити, а чого у жодному разі не слід? Про це під час дводенних курсів розповідали працівникам комунальних підприємств, спеціалістам Ірпінської міської ради, а також головам ОСББ, представникам молодіжного руху “Опір” та Національного спротиву.

Курси були організовані  компанією Global Clearance Solutions (GCS). По закінченню слухачі курсів, які  детально вивчали, як захистити себе та оточуючих від вибуху, отримали сертифікати.

“Знати алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечного предмета має знати чи не кожен в Україні. Офіційно таких людей в Ірпінській громаді стало на 62 більше. Ще одна важлива новина – компанія GCS Ukraine безоплатно допоможе нам із розмінуванням. Станом на сьогодні значна частина території Ірпінської громади позначена як потенційно замінована – ліси, поля та землі для сільського господарства”, – йдеться у повідомленні.

ДОВІДКА.Швейцарська компанія GCS — світовий лідер з усунення вибухонебезпечних загроз. Фахівці компанії використовують інноваційні технології для  знешкодження наземних мін, снарядів, боєприпасів та інших небезпечних предметів. Також вони обслуговують безпілотні машини для розмінування.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що десять супутникових систем Старлінк отримав Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору