Коломия До сайту

Власна генерація: українцям пропонують стати енергонезалежними

Українці можуть скористатися фінансовими програмами, спрямованими на підтримку децентралізації енергосистеми.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Уряд online.

Зазначається, що задіяні різні інструменти – пільгові кредити та гранти для встановлення альтернативних джерел енергії. Ними можуть скористатися громадяни, підприємці та ОСББ.

“Це допоможе отримувати безперебійне енергопостачання, забезпечить локальні потреби в генерації і у цілому енергетичну безпеку держави”, – йдеться у повідомленні.

Аби люди могли детальніше дізнатися про можливості долучення до генерації, Кабінет міністрів запускає гарячу лінію із консультаціями про програми децентралізації енергетичної системи.

“За номером 15-49 громадяни, бізнес, ОСББ можуть отримати відповіді про те, як встановити альтернативні джерела енергії за підтримки держави. Уряд підтримує створення десятків тисяч маленьких генерацій. Це і є частина стратегії децентралізації енергосистеми. Люди і бізнес матимуть безперебійне енергопостачання та допоможуть енергосистемі”, – зауважує Уряд online.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що відомий турецький виробник енергетичного обладнання Dalgakiran інвестував майже 400 млн грн у нові потужності на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел