Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

єВідновлення: про використані кошти потрібно відзвітувати

В Ірпінській громаді ще 29 власників пошкодженого під час бойових дій майна отримають фінансову підтримку на відбудову нерухомості.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що таке рішення прийняте на  черговому засіданні комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України.

 Члени комісії розглянули 32 заяви, які надійшли на отримання грошової допомоги.

“Трьом заявникам вирішено відмовити у зв’язку з нецільовим використанням коштів. А по 29 заявам прийняті позитивні рішення і власники пошкодженого майна отримають другу виплату у розмірі 30% від загально нарахованої суми на продовження ремонтних робіт”, – йдеться у повідомленні.

Начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Ірпінської міської ради Сергій Канюра звернув увагу на те, що люди, котрі одержали кошти на поточні та капітальні ремонти за програмою «єВідновлення», подати інформацію про проведення ремонтних робіт. Це можна зробити у застосунку Дія.

“Якщо Ви вже реалізували нараховані кошти і провели відновлювальні роботи, про це необхідно відзвітувати (по закінченню одного року з дня нарахування коштів на картковий рахунок), додавши фото виконаних робіт, оскільки після року з моменту нарахування коштів, система автоматично замість Вас обирає Ваш пошкоджений обʼєкт для верифікації”, – підкреслив посадовець.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що жителі Гостомеля, чиї оселі постраждали від негоди, отримали допомогу.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору