Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Аграрії Київщини отримали понад 14,5 млрд грн кредитів на розвиток господарств

З початку 2024 року 789 сільськогосподарських товаровиробників Київщини одержали більш ніж 14,5 млрд грн банківських кредитів на розвиток господарств.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА. 

Зокрема, за державною програмою “Доступні кредити 5-7-9” 477 агропідприємств отримали майже 3 млрд грн кредитних коштів. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Київської ОДА. 

У межах програми “Доступні кредити 5-7-9%” під 5–9 % річних, залежно від категорії позики та суб’єкта підприємництва, аграрії можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн грн. Варто зазначити, що програма постійно актуалізується, враховуючи умови сьогодення та виклики, які стоять перед агровиробниками. 

Отримані кошти власники можуть використати для купівлі обладнання, підтримки діяльності своїх підприємств, покращення умов праці, тим самим зберегти чи навіть збільшити кількість робочих місць.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що протягом 2024 року на Київщині в межах експлуатаційного утримання планують відремонтувати 22 мости.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору