Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині встановлять когенераційні установки

У межах підвищення енергонезалежності у трьох районах Київщини встановлять 19 когенераційних установок.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

Відповідні меморандуми підписали Київська обласна державна адміністрація, 6 територіальних громад та інвестори. 

«Йдеться про 19 когенераційних установок загальною потужністю понад 50 МВт.  Вони будуть встановлені на обʼєктах з централізованим теплопостачанням у 8 населених пунктах Вишгородського, Бучанського та Броварського районів. Установки дозволять взимку забезпечити людей електроенергією та теплом», – сказав Руслан Кравченко.

Потужність установок – від 1 до 35 МВт. 

Руслан Кравченко доручив облгазу та ДТЕК не зволікати –  «зелене світло» на реалізацію проєктів. 

«З нашого боку також жодних бюрократичних перепон. Монтаж має відбутися у найкоротші терміни. Бо це про нормальні умови життя для мешканців Київщини. Попри постійні атаки ворога», – додав голова КОВА.

Голова КОДА наголосив, що децентралізація енергетики – це те, що зменшить вразливість енергетичних обʼєктів та забезпечить енергетичну безпеку. 

Він резюмував, що потреби громад у когенераційних установках значні. Тому КОДА продовжує пошук інвесторів для реалізації енергоефективних проєктів.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що українці можуть скористатися фінансовими програмами, спрямованими на підтримку децентралізації енергосистеми.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору