Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Судитимуть вбивцю сімʼї Чікмарьових з Бучі

Офіс Генерального прокурора України передав до суду справу проти російського військовослужбовця, звинуваченого у жорстокому вбивстві цивільних у Бучі.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Бучанської МР.

Обвинувачений – 24-річний заступник командира бойової машини, навідник-оператор 76-ої гвардійської десантно-штурмової Чернігівської дивізії повітряно-десантних військ зс рф. 

Слідством встановлено, що у березні 2022 року під час окупації Бучі він розстріляв два цивільні авто, які намагалися евакуюватися із зони бойових дій. Військовий відкрив по них вогонь з 30-міліметрової автоматичної гармати бойової машини десанту (БМД-2).

Внаслідок розстрілу загинуло чотири людини – мати та двоє дітей, які перебували у першому авто, а також їхній сусід, який їхав у другій автівці позаду.

Обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що правоохоронці, які розслідують воєнні злочини, потребують інформації від жителів Бучанської громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору