Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

На Київщині СБУ затримала чоловіка, який продавав трофейну зброю та вибухівку

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією попередила незаконний продаж зброї та боєприпасів у трьох областях України, зокрема й на Київщині.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на СБУ.

У результаті проведених заходів у Київській, Донецькій та Дніпропетровській областях затримано п’ятьох організаторів нелегального бізнесу під час спроби продажу.

«Зловмисники намагалися продати криміналітету зразки бойових засобів ураження, знайдених на місцях колишніх боєзіткнень. Серед вилученого у фігурантів – російські кулемети «Печеніг» та «Корд», автомати АК-12, арсенал протитанкових гранатометів та вибухівка», —  йдеться у дописі.

Так, на Київщині було затримано представника добровольчого формування територіальної громади столиці, який торгував трофейним озброєнням.

«Фігурант підшукував потенційних клієнтів на тематичних інтернет-форумах, а також через власні зв’язки у кримінальних колах. Для зберігання засобів ураження ділок використовував покинуту недобудову на околицях Києва», — пише пресслужба.

Під час огляду схрону та обшуків за місцем проживання затриманого додатково вилучено:
•4 кг вибухівки з електродетонаторами;
• більше ніж 20 гранатометних пострілів;
• 16 бойових гранат;
• 2 автомати Калашникова;
• 2 пістолети, серед них системи Макарова;
• понад 2 тис. набоїв різного калібру.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що САП та НАБУ повідомили про підозру свідку, який надав завідомо неправдиві покази у справі щодо розкрадання 15 га землі на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору