Коломия До сайту

Відбудова Київщини: за зрив термінів з підрядниками розірвуть угоди

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко попередив підрядників про “перспективу” розірвання договорів.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що угоди можуть розірвати за зрив термінів та неналежну якість відбудови об’єктів.

Про це йшлося під час наради робочої групи «Прозорість та підзвітність», на якій відбулося обговорення стану відновлення будівель, які відбудовуються коштом ФЛН та UNITED24.

Своє бачення питання відбудови висловили підрядники, представники ПРООН, фахівці технічного нагляду.

«Низку об’єктів планується ввести в експлуатацію найближчим часом. Тож всіх підрядників попросив активізувати роботи. Головне, без втрати якості і спроб завищити ціни на матеріали чи послуги. Все під жорстким контролем. Знаю, у декого є незначні відставання від графіку. Тому дав термін до початку серпня надолужити те, що не зробили. З підрядниками, які ігнорують наші вимоги, а також умови договору доведеться прощатися», – звернув увагу Руслан Кравченко.

Зокрема, одному з підрядників, котрий відбудовує декілька обʼєктів, уже винесли попередження. Причинами цього назвали зірвані терміни виконання робіт, а також недостатню кількість працівників.

ДОВІДКА: Нині на Київщині відбудовують 20 обʼєктів за програмою UNITED24 та 47 – ФЛН.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що упродовж 2024 року на Київщині в межах експлуатаційного утримання планують відремонтувати 22 мости.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець