Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Жителям Київщини нададуть майже 9 млрд грн за програмою єВідновлення

У межах всіх трьох етапів програми єВідновлення у Київській області погоджені виплати на суму майже 9 млрд грн. 

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка,  загалом з  початку роботи програми єВідновлення жителі Київської області подали понад 22,7 тис. заявок на отримання відповідної компенсації.

Зокрема, у межах І етапу — надання грошової компенсації на проведення поточних та капремонтів — прийнято понад 12,2 тис. рішень на суму майже 1,6 млрд грн; У межах  ІІ етапу комісії опрацьовують заявки про надання сертифікатів на купівлю житла. Погоджено 2075 заявок на суму майже 6 млрд грн. А також у межах ІІІ етапу — схвалено 486 заявок на суму майже 1,5 млрд грн грошової компенсації на будівництво нового житла замість зруйнованого.

«Із понад 29 тис. обʼєктів, пошкоджених росіянами на Київщині вже відновили понад 17,8 тис. Всі процеси відбудови під прискіпливим контролем», — підкреслив очільник області.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що упродовж 2024 року на Київщині в межах експлуатаційного утримання планують відремонтувати 22 мости.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору