Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

До Бучі прибули міністри з Японії

До Бучі прибули міністр освіти Японії Масахіто Моріяма та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Бучанської міської ради.

На території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного делегацію зустріла заступниця Бучанського міського голови Аліна Саранюк. 

Гостям розповіли про трагічні події окупації Бучанської громади у лютому-березні 2022-го та продемонстрували фотодокази військових злочинів проти мирного населення.

«Сподіваюсь, що мир в Україні настане якнайшвидше, і все владнається. Про ці жахіття потрібно розповідати всьому світу, аби все більше людей долучалися до відновлення України», – сказав міністр освіти, культури, спорту, науки та технології Японії Масахіто Моріяма.

До того ж високопосадовці з Японії вшанували пам’ять невинних жертв біля інсталяції меморіалу 509 цивільним, які загинули під час окупації Київщини.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що міністр освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії Моріяма Масахіто відвідав Немішаївський коледж.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору