Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині планують реконструювати пункт захоронення радіоактивних відходів

ДСП “Центральне підприємство з поводженням з радіоактивними відходами” планує реконструкцію пункту захоронення радіоактивних відходів (ПЗРВ) “Буряківка” у зоні відчуження на Київщині.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із  покликанням на оголошення у електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Наразі оголошено тендер з пошуку розробника проектної документації на роботи.  На послугу виділено понад 4 млн гривень, отримати пакет документів планують до літа 2025 року.

Згідно з оголошенням, на аукціоні 5 серпня ДСП “Центральне підприємство з поводженням з радіоактивними відходами” має намір визначити розробника проектної документації та її експертизи по об’єкту “Реконструкція комплексу інженерно технічних засобів системи фізичного захисту ПЗРВ “Буряківка” у зоні відчуження Київської області”.

У тендерній документації, в завданні на проектування, зазначено що об’єкт знаходиться на півночі Київської області, на межиріччі річок Прип’ять і Уж, на відстані 13 км від Чорнобильської АЕС. Реконструкція передбачає будівництво інженерно-технічних засобів фізичного захисту об’єкта. Роботи ведуться за рахунок бюджетних коштів.

Очікувана вартість закупівлі- 4 млн 086 тис. 146 гривень, строк виконання 30 червня 2025 року.

Додамо, що пункт захоронення радіоактивних відходів “Буряківка” було спроектовано та побудовано в рамках подолання наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Сховище передбачено для захоронення низько та середньоактивних короткоіснуючих радіоактивних відходів. В сховищах ПЗРВ “Буряківка” захоронені радіоактивні відходи у вигляді ґрунту, будівельних відходів, бетону, металу, елементів залізобетонних та металевих конструкцій. Конструктивно ПЗРВ являє собою комплекс приповерхневих сховищ траншейного типу, які вкриваються екрануючими шарами, що запобігають потраплянню радіонуклідів у навколишнє середовище.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Голова Київської ОВА провів нараду щодо відновлення пошкоджених об’єктів коштом Фонду ліквідації наслідків агресії та UNITED24, на якій попередив підрядників про необхідність дотримання графіків та якості робіт.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору