Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Над Київщиною та столицею збито понад 40 ворожих дронів

Понад сім годин тривала повітряна тривога на Київщині у ніч на 31 липня – ворог  здійснив одну з з наймасовіших атак ударними дронами за час цієї війни, і сьома атака безпілотників у липні.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на КМВА.

Зазначається, що російські безпілотники заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків. Наші сили ППО збили майже 30 ворожих дронів.

А вранці ворог здійснив другу хвилю повітряного удару дронами.

“Силами та засобами ППО було уражено ще кілька ворожих ударних дронів. Загалом, за ці дві хвилі разом в повітряному просторі Києва та на підступах до столиці було збито понад чотири десятки БпЛА противника. За умов такої щільної і масованої повітряної атаки, наші сили та засоби протиповітряної оборони відпрацювали просто на відмінно!”, – підкреслив начальник КМВА Сергій Попко.

І повідомив, що у столиці попередньо без жертв та руйнувань.

А ось на Київщині  внаслідок падіння уламків безпілотника загорівся житловий будинок у Броварському районі.

“Пожежу ліквідовано о 04:14 на площі 60 м2.  Загиблих та травмованих немає. До ліквідації пожежі залучались 8 рятувальників та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки”, – зауважили у ГУ ДСНС Київської області.

Зафіксовано ще низку руйнувань на Київщині.

“Станом на 9:30 вже є інформація про пошкодження 13 приватних будинків в чотирьох районах Київщини. Уламками пошкоджені фасади, покрівлі дахів, вибиті вікна. В одному з цих будинків рятувальники ДСНС ліквідували пожежу. Оперативні групи продовжують роботи з фіксації та ліквідації наслідків ворожої атаки. Падіння більшості уламків БпЛА фіксуються поза межами населених пунктів. Всім постраждалим буде надана необхідна допомога”, – наголосив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

За повідомленням командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, загалом над Україною із 89-ти ударних БпЛА «Shahed-131/136», виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних Сил, збито усі 89.

“Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА «Shahed-131/136». Таку ж кількість «шахедів» ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року. Як тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників”, – зауважив Микола Олещук.

Також збито керовану авіаційну ракету Х-59.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що українські воїни отримали чергову допомогу від Бучанської громади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору