Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Затримано паліїв військових та волонтерських авто на Київщині

Зловмисники за завданням росіян підпалювали військові та волонтерські машини у  Київській області.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Службу безпеки України.

Зазначається, що підпали автівок Сил оборони за завданням рф на Київщині здійснювала неодружена пара. Зловмисників затримали співробітники Служби безпеки та Національної поліції.

25-річний житель Черкащини та його 20-річна співмешканка, які шукали в інтернеті швидкого заробітку, потрапили у поле зору окупантів.

“На початку липня цього року на їхнє «резюме» відповів представник країни-агресора і запропонував їм гроші в обмін на знищення автомобілів ЗСУ. Для виконання ворожого завдання фігуранти прибули до одного із селищ на околицях Києва, де підшукували місця паркування військових авто”, – йдеться у повідомленні.

“За даним слідства, 29 липня в селі Петропавлівська Борщагівка підозрювані облили легкозаймистим розчином і підпалили три автівки. Одна з них належала Збройним Силам України, дві – волонтери мали передати військовим. Свої дії пара фільмувала на мобільний телефон, а відео відправили «роботодавцю». За таку «роботу» обіцяв винагороду в 1000 доларів США, але фактично заплатив виконавцям половину”, – деталізують у Київській обласній прокуратурі.

Фігуранти намагалася знищити одразу три машини  упродовж однієї ночі.

“Мова йде про службовий мінівен ЗСУ, а також мікроавтобус та позашляховик, які були завезені волонтерами в Україну для передачі Силам оборони. Перебуваючи на місці злочину, фігуранти фільмували загоряння автотранспорту для подальшої передачі «звіту» куратору”, – зауважили в СБУ.

Правоохоронці затримали обох підпалювачів по гарячих слідах за лічені години.

“У затриманих вилучено запалювальну суміш та мобільні телефони, через які вони отримували інструкції від агресора. За даними слідства, комунікація між куратором та фігурантами відбувалась в анонімному чаті популярного месенджера”, – розповіли правоохоронці.

Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує до 8 років в’язниці. Нині вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

ДОВІДКА. Спецоперацію проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури Київщини.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що ДБР завершило розслідування привласнення коштів під час закупівлі палива для військової частини на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору