Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині продовжують діяти безкоштовні стоматологічні послуги для військових

У 2024 році фінансування Програми соціальної підтримки Захисників та Захисниць України у Київській області збільшено майже в два рази, що надає можливість скористатися послугами стоматології безкоштовно.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

Обласна програма дозволяє забезпечити матеріальною допомогою учасників АТО (ООС), осіб які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України, бійців-добровольців, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, а також родин Героїв Небесної Сотні.

Заходами Програми передбачені, серед іншого, й відшкодування витрат на придбання лікарських препаратів та засобів, які не входять до Національного переліку основних лікарських засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2009 року № 333 (зі змінами), Захисникам та Захисницям, які брали участь у захисті Батьківщини та членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

А у  2024 році з метою підтримки діючих військовослужбовців та ветеранів війни Програму доповнено заходом  щодо оплати терапевтичних стоматологічних послуг, хірургічних стоматологічних послуг та послуг із зубопротезування. Збільшено обсяги фінансування на ці послуги у програмі до 11 млн грн.

Для отримання послуг за цим заходом громадянам потрібно звертатись до Комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради “Обласна стоматологічна поліклініка” за адресою: м. Біла Церква, вул. Підвальна, буд. 28 А (тел. 096 689 17 74).

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що японські партнери передадуть Київщині 22 апарати МРТ та 11 машин для перевезення осіб з інвалідністю.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору