Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

На Київщині перейменували понад 300 вулиць

У семи районах Київської області перейменовано 316 вулиць на честь військових та письменників.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на допис КОВА. 

Топонімам повернули історичні назви, присвоїли імена українських вчених, художників, державних діячів. Значна частина вулиць – перейменовані на честь українських воїнів, які загинули захищаючи українські міста та села.

Очищати публічний простір Київщина почала рік тому, після набрання чинності Законом “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”. 

Дев’ять місяців тривали робота топонімічних комісій, обговорення та консультації із фахівцями щодо нових назв топонімів. На найбільш чутливі питання реалізації закону роз’яснення надавав Український інститут національної памʼяті. 

Київська ОДА відповідно до закону здійснила зміни назв топонімів, які не були у визначені терміни перейменовані у громадах.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у 2024 році фінансування Програми соціальної підтримки Захисників та Захисниць України у Київській області збільшено майже в два рази, що надає можливість скористатися послугами стоматології безкоштовно.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору