Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Першу в Україні жіночу школу операторів будівельної техніки відкрили у БІГ-регіоні

1 серпня на базі Немішаївського фахового коледжу відбулося відкриття першої жіночої Школи операторів будівельної техніки “Алеф Строй”.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу КОВА.

У заході взяли участь заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Леся Карнаух та заступниця Директора Місії USAID в Україні Теодора Делл, представниці спільноти «Business Woman Club». 

Навчальна програма орієнтована на залучення жінок до професії водіїв будівельної техніки на рівних умовах, хоча місця доступні і для чоловіків. Це допоможе українським компаніям впоратися з кадровою кризою, спричиненою війною.

До першої групи навчання увійшли 15 жінок. Курс триватиме 9 тижнів. Всього передбачається, що навчання пройде 75 осіб у п`яти навчальних групах. Практичне навчання керування буде проходити на сучасних екскаваторах та навантажувачах. 

«Підтримка жіночого лідерства, створення та розширення професійних можливостей жінок завжди були у фокусі роботи команди Київської обласної державної адміністрації. Ідея створення такої школи народилася на одному із засідань Ради жінок-підприємиць при голові КОДА. Ми завжди готові підтримати ініціативи для допомоги жінкам, які бажають вийти на ринок праці», –  сказала під час відкриття заступниця голови Київської ОВА Леся Карнаух. 

Програму реалізовує Алеф Строй (ТОВ «ВБК «ЕЛІТПРОЕКТ-БУД») та ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Міністерства економіки України.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що міністр освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії Моріяма Масахіто відвідав Немішаївський коледж.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору