Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

“Бучанська варта” – воїни і волонтери

Генерал-лейтенант Сергій Наєв високо оцінив напрацювання учасників Громадського об’єднання «Бучанська варта».

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Він зауважив, що реалізувалися його плани щодо зустрічі з представниками  “Бучанської варти”. Сергій Наєв  поспілкувався із засновником цієї організації –  військовим капеланом Анатолієм Кушнірчуком, який має великий стаж волонтерської роботи. Окрім того, він опікується  українськими воїнами на фронті, а також тими, хто під час війни опинився в біді.

“З 2014 року через «Бучанську варту» пройшло майже 300 людей, більшість з яких мешканці Бучі. Наразі їхня команда поділилася на тих, хто служить в ЗСУ, в «Добробаті» та займається волонтерською діяльністю”, – йдеться у повідомленні.

Сергій Наєв звернув увагу на те, що під час російського вторгнення першими дали бій окупантам у Бучі 30 добровольців з “Бучанської варти”. А нині воїни знищують ударні безпілотники біля Бучі.

“Але не полишають вони й волонтерську діяльність, адже за цей час з’явилося багато підрозділів, які їм довіряють. Коли до них звертаються, вони вже не можуть відмовити. Насамперед – це електроніка, дрони, оптика, генератори, автомобілі тощо. Це, звісно, дорого, але якщо дрон врятував життя нашим військовим або навів координати, де розміщуються окупанти, то я вважаю, що це того вартує”, – підкреслив генерал-лейтенант.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 31 липня учасники Бучанського ДФТГ під час атаки ворога збили два дрони рф.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору