Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Енергоефективність: на Київщині укладено 10 ЕСКО-угод

10 ЕСКО-договорів для реалізації проєктів з енергоефективності на  загальну суму  155 млн грн вже укладено на Київщині.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що про ці шляхи до посилення енергоефективності начальник Київської ОВА Руслан Кравченко розповів на брифінгу, присвяченому підготовці до зимового періоду.

«6 проєктів передбачають термомодернізацію об’єктів соціальної інфраструктури. Середньорічна економія теплової енергії буде становити 60%. Ще 4 проєкти стосуються встановлення сонячних електростанцій на інфраструктурних об’єктах у Яготині, Броварах та Вишгороді. Середньорічна економія електричної енергії сягатиме 18%», – підкреслив Руслан Кравченко.

Нині оголошено 5 тендерів із закупівлі енергосервісу у трьох  населених пунктах Київської області – Вишгороді, Боярці, Фастові. Триває робота щодо залучення громад до укладання нових ЕСКО-угод.

Окрім цього, ведеться робота з опрацювання ще 20 потенційних локацій для встановлення сонячних електростанцій.

“КОДА спільно з тергромадами області попередньо визначили місця встановлення дахових сонячних електростанцій у закладах бюджетної сфери та на об’єктах ЖКГ. Зокрема, у Василькові, Боярці, селищі Дослідницьке, Вишневому, Білій Церкві, селищі Глеваха”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у липні в Україні зросла ціна на дизель, паливо та автогаз.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору