Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук:  Битва за небо триває

Сьогодні, 4 серпня, в Україні відзначають  День Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал командувача Повітряних Сил, генерал-лейтенанта Миколи Олещука, який привітав усіх військовослужбовців та ветеранів Повітряних Сил із 20-ю річницею.

Він розповів, про те, що  про створення потужної авіаційної коаліції, про закрите небо над Україною та про необхідність посилення української ППО йшлося під час звернення до міжнародних партнерів перед вторгненнм рф в Україну. Наша країна здійснила низку підготовчих заходів, щоб витримати удар і протистояти нападу противника у повітряному просторі.

“Битва за небо триває. Цілодобово ворог атакує нас бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні Сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України, відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б’ють ворога з повітря, тримають оборону на землі”, – йдеться у повідомленні.

Статистичні дані: за час повномасштабного російського вторгнення українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, Повітряні Сили знищили понад 8000 повітряних цілей ворога.

“Якісно та уміло застосовуючи сучасне західне озброєння, воїни Повітряних Сил проявили неабияку мужність, героїзм, професіоналізм та винахідливість. У період широкомасштабного вторгнення за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, 4475 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25, на жаль, посмертно…”, – зауважив Микола Олещук.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що генерал-лейтенант Сергій Наєв високо оцінив напрацювання учасників Громадського об’єднання «Бучанська варта».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору