Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

На фронті загинув житель Білогородської громади Сергій Чорний

Завтра, 5 серпня, у селі Гнатівка попрощаються з захисником України Сергієм Чорним.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал Білогородської територіальної громади.

Зазначається, що родина Сергія Чорного у 2015 році переїхала з Києва до Гнатівки. Дружна сім’я  – Сергій з дружиною Мартою, синами-близнюками Остапом і Андрієм, були активними учасниками  розбудови села  Гнатівки, також вони стали меценатами нового Введенського храму.

“Сергій завжди займав активну життєву позицію – був учасником революцій 2004 та 2014 років, дбав про патріотичне виховання синів, проводив тренування для дітей на стадіоні в Гнатівці. Мав успішну кар’єру в галузі фармацевтики, омріяну затишну оселю, кохану дружину, яка поділяє цінності чоловіка”, – йдеться у повідомленні.

Війна змінила долю подружжя.

Марта ще у 2021 роцв вступила до лав 130-го батальйону ТрО Києва, а згодом до неї приєднався Сергій.

“24 лютого 2022 року, коли всі виїжджали зі столиці, Сергій і Марта навпаки прямували до Києва і з першого дня великої війни стали до оборони рідної землі. Брали участь у звільненні Київщини, далі – пекельні напрями: Харківщина, Білогорівка, Бахмут, Макіївка, Куп’янськ, Часів Яр. Весь воєнний шлях поруч, в одному підрозділі. Марта – старша бойова медикиня. Сергій починав службу стрільцем, потім був оператором-навідником бойової машини і врешті став аеророзвідником”, – йдеться у повідомленні.

Сергію Чорному назавжди залишиться 46 років – він загинув 29 липня 2024 року, повертаючись із позицій, які перебували під ворожим вогнем. Тепер він – назавжди у строю у небесному війську.

“У невимовному сумі залишилися дружина Марта, сини Остап і Андрій, обидві родини подружжя, колеги, друзі, побратими”, – зауважують у Білогородській громаді.

Церемонія прощання з Героєм відбудеться завтра, 5 серпня.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Щирі співчуття рідним і близьким!

Раніше Інформатор БІГ повідомляв,  що захисник з Макарівської громади Руслан Ісмаілов поліг у бою 15 липня у бою поблизу населеного пункту Нью-Йорк на Донеччині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору