Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Перше золото Олімпіади-2024: новий титул Ольги Харлан

Найбільш титулованою олімпійською спортсменкою в історії України стала фехтувальниця Ольга Харлан.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на власний Telegram-канал.

Зазначається, що вже шоста медаль, яку спортсменка здобула на Олімпійських іграх.

Під час Олімпійських ігор-2024 учора, 3 серпня, увечері команда українських спортсменок у складі  Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової здобули першу золоту медаль України.

“Харлан відіграла ключову роль на шляху до “золота” — у фіналі проти Республіки Корея з рахунку 37:40 спершу відновила паритет для українок, а невдовзі виграла вирішальну сутичку 8:2″, – зауважує Суспільне.Спорт.

Ольга Харлан

Втім, для Ольги Харлан це – не перша нагорода на цій Олімпіаді.

“На цій Олімпіаді для Харлан це друга нагорода – 29 липня вона завоювала бронзу в індивідуальних змаганнях на шаблі… Хоча за кількістю олімпійського золота вона поступається українській плавчині Яні Клочковій (в неї 4 олімпійській медалі найвищого ґатунку, завойовані на іграх в Афінах-2004 і в Сіднеї-2000 плюс одне срібло в тому ж році), але за загальною кількістю нагород Харлан стала одноосібним лідером”, – зауважує ВВС.

Сергій Степаненко

Читачі Telegram-каналу Інформатор БІГ жваво відгукнулися на новину про першу золоту медаль наших спортсменок на Олімпіаді-2024 і серед своїх коментарів звернули увагу і на тренера шаблісток – це Сергій Степанов, який також свого часу перемагав у цьому виді спорту.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що шість видатних спортсменів та спортсменок Київщини представлятимуть Україну на Олімпіаді-2024.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору