Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Прокуратура Київщини забезпечила надходження до бюджету майже 4,5 млн грн несплачених податків

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури підприємство, яке спеціалізується на оптовій торгівлі зерном, відшкодувало майже 4,4 млн грн податку на додану вартість та податку на доходи.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

За даними слідства, у 2023 році товариство за готівку купувало сільськогосподарську продукцію та не відображало такі операції в податковій звітності. Також були відсутні документи, які б підтверджували походження продукції.

У подальшому, використовуючи фіктивні договори, видаткові накладні та акти приймання-передачі товару, фінансовий директор здійснив експорте оформлення сільгосппродукції для подальшого продажу.

Такі дії суб’єкта господарської діяльності призвели до ухилення від сплати майже 4,5 млн грн податків. 

Фінансовому керівнику підприємства повідомлено про підозру за фактом ухилення від сплати податків та зборів (ч. 1 ст. 212 КК України). 

Нині завдані державі збитки товариство відшкодувало в повному обсязі. Матеріали розслідування скеровані до суду.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на третьому році повномасштабної війни в Україні стали популярними екскурсії місцями воєнних злочинів російських військовослужбовців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору