Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

В Ірпені триває відбудова зруйнованих окупантами будинків

Триває відбудова приватного сектору в Ірпені по вул. Багірова, який був зруйнований внаслідок російської окупації Київщини.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із  покликанням на пресслужбу КОВА.

Зараз тут зводять повністю нові будинки за 42 адресами. Площа будинків – від 70 до 180 м2. На сьогодні роботи виконані на 67%. 

«Вже зведено фундаменти та стіни практично усіх будинків, у більше ніж половині – встановили покрівлю, віконні та дверні блоки. Крім того, у половині будинків утеплили фасади та завершили їх оздоблення. В більшості осель вже облаштували внутрішні інженерні мережі, наразі тривають роботи із влаштування зовнішніх мереж», – сказав голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Приватний сектор відбудовують комплексно. Йдеться не лише про відновлення осель, а і будівництво інженерних мереж та капітальний ремонт вул. Багірова. Вже повністю облаштували водопостачання та каналізацію. 

«Роботи виконуються коштом обласного бюджету Київської області. Водночас до проєкту долучилися міжнародні організації. УВКБ ООН надало частину будівельних матеріалів, а фонд «Global Empowerment Mission» допомагає із заміною вікон та дверних блоків», – пояснив він.

Це другий етап відновлення цього приватного сектору. До цього Київська обласна військова адміністрація капітально відремонтувала приватні будинки за 36 адресами. 

«Постійно контролюємо якість робіт та терміни їх виконання. Від усіх підрядників вимагаю максимально прискорити виконання робіт. Кожен етап робіт під контролем фахівців з технагляду, щоб все відповідало найвищим стандартам. Розумію, як важливо для людей, які втратили свої оселі, нарешті повернутися додому. Робимо  все можливе, щоб це сталося якнайшвидше», – резюмував начальник КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Буча та Ірпінь посіли 4-е та 5-е місця у рейтингу, критеріями якого є швидкість будівництва та попит на нове житло.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору