Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Бучі відкрили пам’ятну дошку захисникові Володимиру Ковальському

У Бучі встановили меморіальну дошку Герою Володимиру Ковальському, який у перші дні російського вторгнення прикрив побратимів ціною свого життя.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Telegram-канал Бучанської міської ради.

Старший лейтенант ЗСУ Володимир Ковальський (позивний «Інженер») був командиром розвідувального взводу 14-ї окремої механізованої бригади.

“Незважаючи на втрату обох ніг під час виконання бойового завдання в АТО у 2016 році, він продовжував активно займатися громадською діяльністю та брати участь у спортивному русі України. З початком повномасштабного вторгнення, Володимир одним із перших пішов добровольцем та приєднався до «Бучанської варти»”, – йдеться у повідомленні.

Коли на початку великої війни тривали жорстокі бої за Бучу, Володимир Ковальський героїчно прикрив відхід побратимів, але не зберіг свого життя… Це сталося 27 лютого, під час бою неподалік супермаркета «Novus».

“За свою службу та подвиг Герой був нагороджений численними відзнаками. У нього залишились мама, дружина та син. Пам’ять про Володимира Ковальського та його подвиг житиме вічно у наших серцях”, – зауважують у міськраді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 31 липня учасники Бучанського ДФТГ під час атаки ворога збили два дрони рф.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору