Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

В Ірпені навчають керувати FPV-дронами

У Ірпінському центрі підготовки до національного спротиву безкоштовно навчають цивільних мешканців Ірпінської громади керувати FPV-дронами.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Ірпінської міськради. 

Вже 10 місяців Ірпінський центр підготовки до національного спротиву проводить безкоштовне навчання мешканців громади.

Проєкт реалізується згідно “Програми заходів національного спротиву” та з метою сприяння обороні України. Заняття проводяться під керівництвом інструкторів Добровольчого формування територіальної громади та КП “Муніципальна варта” Ірпінської міської ради і дають можливість ознайомитись з 15 предметами базової військової підготовки. Один з напрямків – це підготовка операторів БпЛА, в тому числі FPV. 

Всі курсанти вивчали базові поняття про FPV дрони та обладнання, та пробували свої сили в керуванні FPV дроном на симуляторі. Також охочі мали змогу записатись на поглиблений курс, що включає в себе вивчення будови і компонентів FPV дрону, пайку та збирання конструкції, тривале навчання на симуляторі та реальне FPV пілотування.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що борчиня з Ірпеня Ірина Коляденко здобула перемогу та вийшла в півфінал Олімпійських ігор-2024.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору