Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ірина Коляденко присвятила Ірпеню олімпійську срібну медаль

Олімпійське срібло принесла Україні борчиня, наша землячка з Ірпеня Ірина Коляденко.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на ВВС.

Зазначається, що Ірина Коляденко змагалася з вільної боротьби у ваговій категорії до 62 кілограмів. Нашу спортсменку  у фіналі  обійшла японка Сакура Мотока.

“На минулій Олімпіаді у Токіо Коляденко здобула бронзу, але обіцяла, що спробує здійснити свою головну спортивну ціль та мрію – стати олімпійською чемпіонкою. На цій Олімпіаді Коляденко вдалось у півфіналі здолати свою “запеклу суперницю” з Киргизстану Айсулу Тинабекову, яка вибила її зі змагання за золоту медаль у Токіо”, – йдеться у повідомленні.

“Тепер хочу побувати вдома та подумати, чим займатися. Вдячна всім за підтримку. Хотіла вичавити максимум. Присвячую медаль нашому місту-герою Ірпінь. Люди, які пережили окупацію… Скільки зруйновано життів, скільки смертей, скільки будинків зруйновано, зокрема і мій. Хотілося б трохи їм підняти настрій цією медаллю”, – сказала  спортсменка.

Ірину Коляденко вітає вся Київщина.

“Це була запекла боротьба. Гідна суперниця і гідне протистояння! Ірино, тобою пишається вся країна і, звичайно, Київщина! Дякуємо за боротьбу та неймовірну волю до Перемоги!”, – зауважив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

ДОВІДКА. Збірна України на Олімпіаді в Парижі завоювала три золотих, чотири срібних і чотири бронзових медалі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що шість видатних спортсменів та спортсменок Київщини представлятимуть Україну на Олімпіаді-2024.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору