Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

На всіх громадських будівлях встановлять сонячні панелі

Сонячні панелі із системами зберігання енергії мають бути встановлені на всіх громадських будівлях до кінця наступного року.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Міністерство енергетики.

За словами заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, ухвалене рішення про обов’язковість встановлення таких сонячних панелей на всіх міністерствах, відомствах, агенціях. Обласні державні адміністрації також мають забезпечити таке встановлення.

«Все це ми робимо для того, щоби підвищити енергонезалежність як об’єктів критичної інфраструктури, так і загалом кожного українця», – підкреслила Світлана Гринчук.

Також вона розповіла, що нині для всіх лікарень України реалізується донорська програма, за якою вже доставлено 6 тисяч сонячних панелей, а нині закуповується додаткове обладнання для їх встановлення.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що бучанські комунальники готують місто до опалювального сезону на засадах модернізації системи  теплопостачання.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору