Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У російському полоні вбито ірпінчанина Віталія Поповича

ДНК-тест підтвердив особу захисника Київщини, якого у 2022 році  росіяни захопили у полон.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на повідомлення Ірпінського міського голови Олександра Маркушина.

Зазначається, що інформація про результати ДНК-тесту надійшла учора – в день, коли в Ірпені відбулася акція  на підтримку полонених.

Вбитому у російському полоні  захисникові Віталію Поповичу назавжди залишиться 38 років…

“Віталій зростав і навчався в Ірпені. У 2014 році він проходив службу в зоні АТО на Донеччині та Луганщині, зокрема, брав участь у боях за Дебальцеве. Маючи бойовий досвід, без жодних сумнівів лейтенант запасу Віталій Попович уже в перший день повномасштабного вторгнення окупантів став на захист рідної Ірпінської громади зі зброєю в руках. У складі нашої ДФТГ він тримав позиції на блокпосту “Караван Гала”. Востаннє він виходив на зв’язок 21 березня 2022 року. Віталій отримав важке поранення і був захоплений рашистами”, – йдеться у повідомленні.

Тіла 66 наших захисників Україні вдалося повернути торік 22 грудня. Підтвердити особу Віталія мав ДНК-тест, вісім місяців  родина чекала результату, і нарешті, дослідження підтвердили, що всупереч усім нормам міжнародного права і законам ведення війни, росіяни вбили беззбройного захисника.

“Розумний і добрий – Віталій обожнював читати і цікавився сучасними технологіями. Знав англійську та їдиш, вивчав німецьку. До початку повномасштабного вторгнення працював одразу на трьох роботах у сфері інформаційних технологій та науки”, – зауважив міський голова.

Прощання з Віталієм Поповичем відбудеться у вівторок, 13 серпня.

О 10:45  громада зустріне загиблого воїна живим коридором на вулиці Університетській. Об 11:00 Героя поховають на Алеї пам’яті захисників України в Ірпені.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Щирі співчуття рідним і близьким!

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що цивільний полонений, наш земляк Валерій Матюшенко, якого вдалося обміняти цьогоріч 28 червня, нарешті вдома.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору