Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Кобзарі та лірники з усієї України зібралися в Ірпені

Учора, 11 серпня, в Ірпені відбувся фестиваль «Кобзарський Спас».

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Цей фестиваль має свої традиції. Так, кобзарі та лірники з різних куточків України розпочали свій творчий форум з відвідування могили Миколи Будника – одного з носіїв глибинного автентичного кобзарства в Україні – на Ірпінському міському кладовищі.

Потім завітали на подвір’я меморіальної садиби, де  проживав Микола Будник, там  кобзарювали та майстрували.

“Основна частина фестивалю проходила в Ірпінському парку «Незнайка» на творчому майданчику кафе «TERASSA», де відбувся благодійний концерт Київського кобзарського цеху та гостей з Рівного і Львова”, – йдеться у повідомленні.

Особливим гостем свята став Тарас Компаніченко. Він – народний артист України, культурний діяч, композитор, поет, кобзар, бандурист, лірник, історик-музикознавець, дослідник та популяризатор епічної, середньовічної та барокової музичної традиції України. Іменитий музикант також лідером музичного гурту «Хорея Козацька».

“Він майстерно виконав різні за жанрами твори, а його фінальна композиція присвячена ЗСУ стала яскравою та патріотичною кульмінацією фестивалю.Такі заходи в Ірпені в останні роки вже стали традиційними, а збереження унікальної історичної спадщини- пріоритетом культурної політики міста”, – зауважили у відділі культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв,  що в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрили виставку в пам’ять про полеглих білоруських добровольців.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Фото: Олег Гриб

Нагору