Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

КП “Ірпіньводоканал” отримав 12 великих насосів для перекачування питної води

Асоціація водопостачання та водовідведення міста-побратима Борна надіслала в Ірпінь обладнання на 200 тисяч євро.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на допис Олександра Маркушина.

За фінансової підтримки GIZ та Федерального міністерства економічної співпраці і розвитку Німеччини КП “Ірпіньводоканал” отримав 12 великих насосів для перекачування питної води та ще 5 – для стічних вод.

Нові насоси будуть встановлені на каналізаційно-насосних станціях, станціях другого підйому та артезіанських свердловинах. Це не лише покращить якість води, але й підвищить енергоефективність на 15%.

Через постійні ремонти та механічні ушкодження старі чавунні насоси, які працювали понад десяток років, вже втрачали свої технічні якості. Нові насоси прослужать значно довше, адже виготовлені з нержавіючої сталі.

«Про передачу насосів ми домовились із партнерами з Борни під час нашого відрядження. 

Щиро дякую всім, хто сприяв допомозі нашому КП “Ірпіньводоканал” – Асоціації водопостачання та водовідведення Борна, GIZ та Федеральному міністерству економічної співпраці і розвитку Німеччини. Окрема подяка радниці з міжнародних питань ІМР Оксані Сулимі, яка системно та успішно координує наші українсько-німецькі проєкти, а також логістичній фірмі “Golokal” за безплатну доставку вантажу в Ірпінь», – сказав Олександр Маркушин.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що в Ірпені через дорожні роботи перекрита частина вулиці Матвія Донцова (Тургенівська).

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору