Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Прокуратура Київщини повернула державі землі, що перебували у власності проросійських товариств.

Київська обласна прокуратура в суді відстояла право держави на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 35 га вартістю понад 840 млн грн.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на пресслужбу Київської обласної ради.

Йдеться про землі в Обухівському районі на березі річки Стугна – правій притоці Дніпра.

Прокурори в суді довели, що районна державна адміністрація протиправно продала ці землі комерційним структурам під розміщення об’єктів для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей. На той час розпоряджатись землями лісогосподарського призначення мав право виключно Кабінет Міністрів України. 

«Власниками земельних ділянок стали юридичні особи, пов’язані з колишнім народним депутатом, співзасновником політичної партії “ОПЗЖ”. Кінцевим бенефіціаром одного з товариств є його дружина, до якої застосовані санкції», – сказав заступник керівника Київської обласної прокуратури Ігор Грабець. 

Враховуючи порушення вимог законодавства, обласна прокуратура звернулася до суду. 

Господарський суд міста Києва задовольнив позов про повернення у державну власність цих земель.

Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Гетьманцев вирішив зруйнувати ринок фіксованого інтернету на догоду «великим» операторам та вимагає підвищити податки для малих та середніх інтернет-провайдерів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко 

Нагору