Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Київщина планує закупити 41 шкільний автобус на 141,4 млн грн

До 1 жовтня 2024 року на адресу департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації поставлять 41 шкільний автобус виробництва Чернігівського автозаводу на загальну суму 141,4 млн грн.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ із покликанням на “Interfax“.

Згідно з оголошенням на порталі Prozorro, відповідний договір із переможцем торгів підписано 12 серпня.

У торгах також брав участь дилер заводу “Черкаський автобус”, який пропонував автобуси Ataman за очікувану суму – 141,45 млн грн.

Автобуси “Еталон” екологічного класу Євро5 випущено поточного року, мають 28 місць для сидіння школярів, ступінь локалізації – 55,8%.

Як повідомлялося, цього року, як і роком раніше, субвенція з держбюджету на закупівлю регіонами шкільних автобусів становить мільярд грн.

У 2023 році за кошти субвенції придбано 434 шкільні автобуси, однак у поточному році з урахуванням подорожчання автобусів експерти прогнозували зменшення цієї цифри на 15-20%.

Субвенція для Київської області в поточному році – 91,3 млн грн.

Автобуси купують на умовах співфінансування з місцевих бюджетів і закуповують за процедурою запиту (ціни) пропозицій, що дає змогу їх придбання в електронному каталозі Prozorro Market.

Як повідомлялося, станом на початок серпня, кілька областей України придбали 117 шкільних автобусів трьох українських виробників.

Так, раніше Інформатор БІГ розповідав про те, щовідомий австрійський диригент та віолончеліст Йорг Цвікер зібрав 19 тисяч євро під час свого благодійного концерту на музичні інструменти для дітей Ірпеня, які до повномасштабного вторгнення займались у Будинку культури.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору